Marraskuussa 1992 Juhani Korhosen silloinen työnantaja meni konkurssiin ja oli tehtävä päätös työttömyyden ja yrittäjyyden välillä. Juhani Korhonen oli työpaikassaan aloittanut yhteistyötä monien päämiesten kanssa ja pitkälti heidän toiveestaan tuli päätös perustaa oma maahantuontiyritys. Kiitos kuuluukin myös päämiehillemme, joista monet ovat kulkeneet kanssamme kaikki nämä vuodet. Yrityksen ajatuksena oli ja on edelleen myydä mahdollisimman laadukkaita koneita ja tarvikkeita rakennus- sekä teollisuuskäyttöön. Konekor Oy on ollut edelläkävijä ja tienraivaaja monissa eri tuotteissa ja laitteissa.

Yrityksen alku oli, kuten olettaa saattaa, hiukan ”takkuinen”. PRH:n ilmoitus jätettiin heti seuraavana päivänä irtisanomisen jälkeen. Yrityksen nimeksi piti tulla Koneko Oy ja nimen piti olla käytettävissä. Ensimmäiset paperit ja lomakkeet tilattiin Koneko Oy:n nimiin, mutta parin viikon jälkeen PRH ilmoitti, ettei nimeä voi käyttää, koska se on liian samankaltainen parin muun toimijan kanssa. Lopulta hyväksytyksi tuli Koneko lisättynä R kirjaimella, eli siis Konekor Oy. Ei muuta kuin kynällä pieni korjaus silloisiin valmiisiin lomakkeisiin.

Yrityksen konttorina toimi oma asunto ja toimitilana työmaaparakki, jossa voitiin tehdä huollot myytyihin koneisiin ja pitää pientä varastoa. Toiminnan laajentuessa vuokrattiin autotalli, jonne mahtui isommat varastot. Ensimmäinen iso muutos tuli n. vuonna 1995, jolloin muutettiin ensimmäisiin vuokratiloihin ja saatiin yhdistettyä konttori ja varasto samaan paikkaan. Samassa yhteydessä palkattiin myös ensimmäinen työntekijä. Pian tämän jälkeen n. vuonna 1997 alkoi Juhanin vaimo Anne hoitaa toimistotöitä. Vuonna 1999 muutettiin uuteen paikkaan ja saatiin edelleen lisää tilaa ja samalla työntekijöiden määrä kasvoi taas yhdellä myyntimiehellä.

Vuonna 2007 ostettiin oma kiinteistö Porvoosta Tarmolan Teollisuusalueelta ja siihen päästiin muuttamaan vuonna 2009. Toiminta on edelleen samassa paikassa, mutta vuonna 2017 hankittiin lisää varastotilaa läheltä yrityksen toimipaikkaa. Vuosien saatossa on tuotevalikoima laajentunut ja keskittynyt hiukan enemmän rakentamiseen kuin teollisuuteen.

Konekor Oy myy koneita ja tarvikkeita koko Suomen alueelle ja vientiä on Baltiaan ja Venäjälle. Lisäksi olemme toimittaneet koneita myös mm. Uruguayihin, Intiaan, Kiinaan, Karibialle, Ruotsiin, Norjaan, Unkariin, Etelänapamantereelle (Venäjän tutkimusasema), Latviaan, Liettuaan ym.

Edelleen yrityksen johtoajatuksena on myydä mahdollisimman laadukkaita koneita ja tarvikkeita rakennus- ja teollisuuskäyttöön. Selkeästi olemme siinä onnistuneet, koska niin monet ovat vuosien saatossa kopioineet ideoitamme ja ajatuksiamme. Konekor Oy on edelleen suomalainen perheyritys ja tästä voimme olla ylpeitä. Mutta kaikkein ylpeimpiä olemme osaavista asiakkaistamme, joista monien kanssa yhteistyö on jatkunut jo viime vuosituhannelta asti. On myös todella hienoa saada palvella monia yrittäjiä jo toisessa sukupolvessa.

Kiitos teille kaikille, ilman teitä meitäkään ei olisi.