Erilaiset betoninkäsittelyaineet ovat tarpeellinen osa betonilattioiden työstämistä. Hiotun betonilattian huokoisuudet ja halkeamat tulee täyttää Ultralit-liimadispersiolla, joka sekoittuu lattiapinnasta tulleeseen pölyyn tai isommat halkeamat Ultralit FIX -tuotteella, joka sekoitetaan kvartsihiekkaan ja levitetään metallilastalla.

Hiottu betonilattia tulee käsitellä Impregointiaineella ennen viimeisiä kiillotushiontoja. Ultralit tuoteperheestä löydät sopivat tuotteet kaikkiin kohteisiin. Ultralit impregointiaine on vesipohjainen korkean litiumpitoisuuden omaava impregointi aine. Ultralit tuotteet soveltuvat niin uusien kuin vanhojen betonilattioiden käsittelyyn. Ultralit tuotteen aktiivinen litiumosa yhdessä muiden ainesosien kanssa aikaansaa kemiallisen reaktion betonissa olevan kalsiumhydroksidin kanssa. Tuote tiivistyy betonissa olevien huokosten väleihin ja seinämiin nostaen betonipinnan kovuutta, estäen pölyämistä ja tekee pinnan puhdistamisesta helpompaa. Koska tuote imeytyy betoniin ja jättää pysyvän pinnan on se huomattavasti kestävämpi kuin perinteiset pinnoitteet eikä se lohkeile tai kuoriudu irti pinnasta.

Valmiiksi hiottu betoni- tai luonnonkivilattia tulee suojata suoja-aineella. Ultralit tuoteperheessä on niin polymeeripohjaisia suoja-aineita kuin kemikaalipohjaisia suoja-aineita. Suoja-aine tulee valita käyttökohteen ja tarpeen mukaa. Myös mattahiotuille pinnoille on olemassa Ultralit MATT LOCK -suoja-aine.

Kivikitti soveltuu betonin ja luonnonkivien kolojen paikkaamiseen ja liimaamiseen. Kivikittiä on saatavilla useissa eri väreissä ja väritön kivikitti on myös värjättävissä erikseen väripastoilla.

Kristallointi tai kristallisointi aineet soveltuvat kaikkien kalkkipitoisten kivilattioiden ylläpitoon ja kunnostukseen. Kristalloinnissa yhdistyy kemiallinen käsittely mekaaniseen kiillotukseen. Kristallointi suojaa käsiteltyä pintaa lian imeytymiseltä, tuo kivipinnan värit voimakkaammin esille ja poistaa kiven liukkautta. Kristallointi aine hierretään kivipintaan teräsvillakiekolla.

Tutustu tuotteisiin kaupassamme!